Cultureel Centrum Nesterlé

Terug

Mercy John: sfeervolle Americana liedjes

Mercy John zingt met band zijn sfeervolle Amerikaanse liedjes in een corona proof Nesterlé.

Keurig in hun eigen 1.5 meter bubble genoot het publiek, bestaande uit 30 mensen,van deze sfeervolle, intieme voorstelling. Eerder op de avond hadden ook al 30 mensen op dezelfde manier het optreden beleefd.

Het publiek zat met twee of drie mensen bij elkaar, met een drankje, in de zaal. Zo ontstond een hele intieme huiselijke sfeer. Een sfeer die heel erg bij deze ingetogen Americana muziek paste. 

Het optreden wordt gedragen door Mercy John met zijn lijzige Amerikaanse benadering van muziek en tekst.Eigen nummers die gaan over zijn persoonlijke leven, de eenzaamheid, de heimwee en natuurlijk de liefde en de angst. Prachtige teksten gevat in een heel mooi Amerikaans jasje.

Ondersteund door een geweldige band waarbij gitarist Rolf Verbaant opvalt met zijn geweldige gitaarspel. Hij kan op een gitaar een verhaal vertellen. Hij zoekt telkens al trekkend aan de snaren de toon. Hiermee benadert hij de steelgitaar maar dan wel veel subtieler, prachtig!! Kristen Boerma zorgt met het Hammond orgel voor de sfeer die deze muziek nodig heeft .

Het was een kennismaking met deze band die om meer vraagt. Meer publiek, meer bekendheid, meer aandacht en vooral meer nummers. Een uur was wel erg kort. Meer was beter geweest in dit geval. Misschien tot volgend jaar?  

Met dank aan Hans van Uden en Marcel van der Steen (foto's).