Cultureel Centrum Nesterlé

Terug

3 vragen aan Renee van Bavel

Renee van Bavel is al jaren een vertrouwd gezicht in de theaters, concertzalen en festivals. Sinds 2002 toert ze met haar eigen repertoire door Nederland. Vanaf 2009 richtte ze haar blik ook over de landgrenzen en geeft ze concerten in België. Renee van Bavel staat vanaf vrijdag 6 december met haar avondvullend programma ‘Mensenkind’ in het theater.  



Wat is het idee achter 'Mensenkind'?
“Met onverwachte wendingen d.m.v. kleine stukjes tekst, grappige gedachten, anekdotes en actuele observaties sla ik andere wegen in en trek ik het bekende repertoire uit vervlogen tijden naar het nu. Het is persoonlijk en raakt de actualiteit. Het lied “Wie heeft de zon uit jouw gezicht gehaald?”, zing ik voor de mannen die aan het roer staan van deze wereld. Ik neem je mee aan de hand van mijn joodse huisarts door “De Rivierenbuurt”, bezingt de eerste prille liefde in al haar “zoete zoenen”, ik vraag me af “ weet je nog?” en met bewondering zing ik “Liefde van later”.

Waarom heb je voor het repertoire van Herman van Veen gekozen?
Herman van Veen is naast een begenadigd liedschrijver ook een man met een hele goede neus voor het verzamelen van prachtige stukken uit het wereldliedrepertoire. Dus wanneer je het repertoire van Van Veen zingt dan zing je eigenlijk het mooiste werk van o.a. Jacques Brel, Leonard Cohen, Michel Legrand in prachtige vertalingen van o.a. Lennaert Nijgh en Rob Crispijn. Daarnaast is het een kans om de prachtteksten van o.a. Willem Wilmink, Liselotte Gerritsen en Ischa Meijer te zingen.

Waar geniet je het meeste van tijdens een show?
Dat het iedere avond weer een concert is wat opnieuw ontstaat. Het is iedere avond een nieuwe ontmoeting met het publiek en een reis die je samen maakt, en dat maakt het iedere keer spannend en bijzonder en iets om naar uit te k

Renee is op 1 februari te zien bij Nesterlé. Komt u ook genieten van haar prachtige stem en de muziek van Herman van Veen? 

Klik hier voor de website van Renee van Bavel