Cultureel Centrum Nesterlé

Terug

Mieke van den Akker exposeert bij Nesterlé

Mieke van den Akker exposeert van 6 mei tot 28 juni haar schilderwerken in Nesterlé. 

Mieke van den Akker, geboren in Nistelrode, heeft een tijd in Heesch gewoond en is weer terug in Nistelrode.

Een tijdje geleden werd ze gebeld met de vraag of ze haar schilderijen in mei en juni bij Nesterlé zou willen exposeren. Ze was zeer vereerd met het verzoek en dus hangen haar werken inmiddels in de gang aan de Parkstraat, die ook vanaf buiten te zien is, en in enkele ruimtes binnen.

De schilderijen van Mieke zijn over het algemeen realistisch, hoewel ze ook wel eens een uitstapje maakt naar iets anders. Ze schildert met olieverf, acryl en aquarelverf en ze tekent met potlood of inkt. Heel divers dus.

Wat Mieke zo mooi vindt aan realistisch schilderen of tekenen, is dat ze de wereld om haar heen veel meer gaat waarderen. Als ze schildert, ziet ze steeds meer in de gewone dagelijkse dingen. Ze kan zich verwonderen over hoe prachtig een simpel besje bijvoorbeeld is. Of hoeveel kleuren groen er in de natuur zijn. Dingen waar je anders misschien aan voorbij zou lopen. Dat probeert ze allemaal te vangen in haar werk om het zo ook voor anderen zichtbaar te maken.

Mieke hoopt dan ook, dat ze dàt de bezoekers van Nesterlé mag geven, het zien dat je niet ver weg hoeft te gaan om te genieten. Er is zoveel moois om je heen.

Al haar werken zijn ook te vinden op www.miekevandenakker.exto.nl

Loop gerust eens binnen en geniet!