Cultureel Centrum Nesterlé

Terug

Janneke Bijl: Verbazend sterke debutant aldus Jacques D'Ancona

In Dagblad van het Noorden roemt Jacques d’Ancona haar ‘verbazingwekkend knappe podiumpresentatie en het vanzelfsprekende gemak waarmee ze omgaat met het publiek’. ‘Ze heeft het’, concludeert de Groningse theaterkenner. Deze lovende woorden zijn bedoeld voor Janneke de Bijl - winnares van de jury-en publieksprijs op het prestigieuze Camerettenfestival. Op  14 april te zien bij Nesterlé.



De festivaljury prijst Janneke om haar 'frisse toon' en het materiaal dat 'bijna continu van hoog niveau' is. 'Haar 'niet zo gezellige' levenshouding, waaronder ook veel gevoel schuil blijkt te gaan, leidt tot een lange stroom komische observaties', vat Joris Henquet in de Volkskrant haar optreden samen. Hij vergelijkt haar met Comedytrain collega Sanne Wallis de Vries maar onderstreept vooral ook Jannekes eigenzinnigheid.

Janneke de Bijl studeerde af als filosoof, volgde theateropleiding Selma Susanna en is sinds vorig jaar lid van het Amsterdamse stand-up comedycollectief Comedytrain.  Ze is vaak te zien in Toomler en speelt met de Cameretten finalistentournee t/m mei 2018 in theaters door het hele land. Daarnaast schrijft Janneke columns en houdt ze een blog bij.

Benieuwd naar haar podiumkunsten? Bestel uw kaarten via  www.nesterle.nl