Cultureel Centrum Nesterlé

nieuws

  

Nieuws

Ons theater blijft open!
za13.11
Naar aanleiding van de persconferentie van gisteren zijn we heel erg opgelucht dat we jullie in ons theater mogen blijven ontvangen op een veilige en gastvrije manier. We danken onze bezoekers voor het vertrouwen in de afgelopen periode. In november en december staan er diverse (bijna) uitverkochte voorstellingen op stapel en wij vinden dan ook fijn dat deze tóch door kunnen gaan.
Lees meer
Rosa da Silva: Portugese passie op het Drentse platteland
do11.11
"Wie wil 'm even vasthouden?", vraagt Rosa da Silva enthousiast aan haar publiek. In haar armen ligt de grote trofee die ze als klein meisje won bij de Mini Playbackshow van Hennie Huisman. Ze is trots als een pauw. En terecht! In haar debuutvoorstelling Daar moet je heen neemt de cabaretière haar publiek mee naar haar glorieuze overwinning in 1995, vertelt over hoe ze opgroeide in het Klazienaveen en rekent ze af met haar Drentse én Portugese komaf".
Lees meer
Jong, energiek, gedurfd, uitdagend en soms een tikje absurdistisch zo kan je Maartje en Kine het best typeren.
ma8.11
Cabaret duo Maartje en Kine speelt de voorstelling Speelbeesten in een tot huiskamer omgebouwd Nesterlé. In een decor van wit afdekplastic wat uitgroeit tot een poollandschap met op de achterwand een sobere projectie. Met op de voorgrond de kleurrijke spetterende dames.
Lees meer
Veel lof voor Anneke van Giersbergen na duetten Beste Zangers
wo3.11
Anneke van Giersbergen uit Sint-Michielsgestel krijgt op social media veel lof voor haar optredens bij Beste Zangers op NPO1. Bij de laatste uitzending van dit seizoen zong ze een duet met Roel van Velzen en met Alides Hidding. "Ik hou niet van het zuidelijke accent maar van Anneke kan ik het hebben", luidt een van de commentaren op Twitter. 
Lees meer
Cabaretière Rosa da Silva waagt de sprong
za30.10
De allereerste voorstelling van cabaretière Rosa da Silva, Daar moet je heen, is een bonte mix van grappige en ontroerende verhalen, hilarische personages en een bak liedjes. Rosa da Silva (35) speelde hoofdrollen in onder meer het toneelstuk Anne en de musical De Tweeling. Maar het begon te kriebelen: ze wilde haar eigen materiaal schrijven en spelen. In 2019 won ze met overmacht het Amsterdams Kleinkunst Festival (jury- én publieksprijs). Nu bestormt ze de Nederlandse theaters met Daar moet je heen.
Lees meer
Van Maasakkers: vanaf liedje één zingt het publiek mee
ma25.10
Maasakkers heeft een vaste plek in het programma van cc Nesterlé. Dus ook dit jaar was hij van de partij met een hele mooie, warme voorstelling. Soms vrolijk maar vaker verdiepend en reflectief.
Lees meer
Stephanie en Eva nemen je mee op hun eigenwijze reis
za23.10
Muzikanten zijn altijd onderweg. Ze reizen door hun hoofd. Ze reizen door jouw hoofd. Ze blijven hangen in je hoofd... Eva en Stephanie ontmoetten elkaar eind 2018 in Antwerpen toen ze allebei waren uitgenodigd om in de Bourlaschouwburg te komen spelen. Daar bleek dat ze naast het zingen en schrijven ook een internationaal avontuur delen... Een dik half jaar later besluiten ze samen op pad te gaan door hun eigen muzikale wereld.
Lees meer
28 oktober filmavond
do21.10
Donderdag 28 oktober staat hij weer op de rol: onze filmavond. Je hebt het misschien al gemerkt, de titel van de komende film wordt niet meer gepubliceerd.  
Lees meer
EEN GEWAAGD EXPERIMENT MET MAARTJE EN KINE op 6 november
zo17.10
Maartje en Kine maken met Speelbeesten van de coronanood een deugd. Anderen gingen trainen voor de triathlon, de kelder opruimen of Japans leren, zij deden iets wat ze al heel lang wilden. Ze stapten in hun busje en reden naar Noorwegen om een programma te maken over onderwerpen die ze tot nu toe nog niet aandurfden. 
Lees meer
Kunstwerken van Jan van Venrooij in schijnwerpers tijdens expositie
vr15.10
Als kleine jongen kwam Jan, met een opa als kunstsmid, al vroeg in aanraking met de kunst van metaalbewerking. Op latere leeftijd bleek zijn interesse dan ook meer bij werken met zijn handen te liggen, dan stil zitten achter een computer.
Lees meer
Op 23 oktober in ons theater: Gerard van Maasakkers: dichtbij, warm, persoonlijk, ontwapenend.
zo10.10
Gerard van Maasakkers behoeft weinig introductie. Sinds eind jaren zeventig weet hij met liedjes in streektaal een breed publiek aan te spreken. Wat klein is maakt hij groot, wat persoonlijk is maakt hij herkenbaar voor iedereen. Zo is Gerard op z'n best. 
Lees meer
Digitaalpunt: Als je moeite hebt met taal of computers
do7.10
In ons gebouw is door de bibliotheken van Bernheze een DigiTaalpunt geopend. Bij het DigiTaalpunt kunnen minder zelfredzame burgers, dicht bij huis terecht als zij vragen hebben over de digitale dienstverlening van de overheid. Ook als ze hulp nodig hebben of vragen hebben over het beter leren omgaan met taal, rekenen en de computer kunnen ze bij het DigiTaalpunt terecht.
Lees meer