Cultureel Centrum Nesterlé

Terug

Gerard Alderliefste maakt met zijn band in Nistelrode een FĂȘte village

Het Franse chanson klinkt in de cc Nesterlé en het publiek waant zich op een dorpspleintje in Frankrijk, langzaam komt er een dorpsfeest op gang

Dat is de sfeer die Gerard Alderliefste brengt. Onder de warme Franse klanken van onder  meer de accordeon en de viool, wordt je meegenomen door het joie de vivre, de liefde voor muziek en voor de Franse taal.

De chansons van Michel Fugain, Julien Clerc, de Poppy’s, Edith Piaf, Stromae, Aznavour, Gérard Lenorman…  vullen het dorpsplein, het is volop  genieten!

Gerard weet telkens een soort ansichtkaart van de Franse sfeer te schetsen met woorden maar vooral met de muziek die hij maakt met zijn 7 koppige band.De gitaar, toetsen, drums ,bas accordeon en de toevoeging van twee zangeressen weten de Franse toon goed te treffen. Gerard vertelt en zingt over zijn liefde voor Frankrijk vanaf zijn jongste jeugd tot nu. Telkens vind hij chansons die bij de tijd en het beeld van dat moment past  “Une belle histoire”.

Een mooie aanvulling zijn de twee zangeressen die ook solo een paar chansons voor hun rekening nemen Mooie zuivere stemmen van twee 'belles femme'. Maar wat vooral na deze voorstelling blijft hangen is Gerards liefde  en passie voor het Franse Chanson . Hij neemt de band in zijn kielzog mee en al snel volgt de zaal die volop geniet.

Ook al volg je niet elk Frans woord je raakt toch geraakt door de Franse passie in de muziek
Gerard weet de “amour français ” ook in ons wakker te maken.


Hans van Uden 
Voor meer foto's van Marcel van de Steen ga naar:  https://www.mooibernheze.nl/fotoalbums