Cultureel Centrum Nesterlé

Terug

10 september: Keep it Fresh met Jim van der Zee

Zijn voorkomen is heel anders dan in 2018 toen hij The Voice of Holland won, maar het hartverwarmende stemgeluid van Jim van der Zee is nog even uniek.

Door zijn eigenzinnigheid raakte de jonge artiest zichzelf na The Voice ‘een beetje’ kwijt. Hij legde zichzelf te veel druk op en was niet gelukkig met de muziek die hij maakte. ,,Ik stoomde mijn hele leven al door met het plan om professioneel muzikant te worden. Ik beleefde toen geen plezier meer aan optredens. Door corona kwam mijn werk tot stilstand, maar dat was wel het juiste moment voor mij.” Lange tijd raakte hij zelfs geen instrument aan.

De periode zonder muziek heeft Van der Zee goed gegaan. ,,Ik wil beter leren schrijven of iemand vinden die zo schrijft dat ik zijn liedjes wil spelen.” Hij werkte aan meer eigenzinnige covers om zo zijn eigen stijl te ontdekken. Op dat moment kwam er een telefoontje. Of hij een cover wilde spelen in Better Than Ever? ,,Het was lang geleden dat ik enthousiast was over iets wat ik doe, maar bij Let it be was dat zo. Dus ik was blij dat ik dit voor publiek mocht spelen.” Van der Zee won, wederom!

In seizoen 22/23 is Jim is terug in de Nederlandse theaters met zijn voorstelling Keep it Fresh!
Als Jim zingt, voelt hij iets bij het liedje en dat gevoel wil hij delen met de luisteraar. Het is een momentopname; elk optreden moet nieuw zijn, fris. In ‘Keep it fresh’ zal Jim per week bepalen wat hij gaat zingen en met wie hij op het podium zal staan. Soms zal dit alleen zijn, waarbij hij de vrijheid neemt om te zingen wat hij voelt op dat moment.

Het unieke van het theater is dat je iets ziet wat alleen daar op dat moment plaatsvindt; je koopt een kaartje, maar eigenlijk koop je een ervaring.

Jim van der Zee ziet de waarde en de schoonheid daarvan in. Tijdens zijn nieuwe voorstelling doet hij er alles aan om die ervaring zo uniek mogelijk te maken en alles te geven wat hij in zich heeft. De perfectie zit in de imperfectie van het moment. Let's keep it fresh!

Ervaar het moment en geniet van de bijzondere stem van Jim. Tickets à € 15.00 zijn te bestellen via www.nesterle.nl.

10 september – aanvang 20.15 uur.