Cultureel Centrum Nesterlé

Terug

Laurens en Twan sluiten op geheel eigen wijze het jaar af.

Ze staan nu voor de vierde keer op rij met hun voorstelling  “Jaarverslach” in het theater. Een unieke voorstelling voor en over Nistelrode in ons eigen Nistelrooise theater.

Dit jaar hebben ze de sprong in het diepe gewaagd en nemen ze de hele avond voor hun rekening zonder voorprogramma. En dat gaat ze prima af.

Er is dit jaar veel aan de hand in de wereld maar het duo kiest er voor om de lach en de luchtigheid op te zoeken. Onderwerpen als stikstof, boerenprotest, vluchtelinge de oorlog in Oekraïne worden niet geschuwd maar ze zoeken ook hierin de lach op met scherpe conferences en  leuke liedjes. Zo zingen ze op de deun van drs P een lied over de vluchtelingen met een sterke moraal maar dan natuurlijk afgewisseld met een gulle lach en scherpe woordgrappen waar vooral Laurens heel bedreven in is, met bijzinnen die hij ter plekke lijkt te verzinnen. Hilarisch is de sketch over de vele dick pics het afgelopen jaar.

Ook Nistelrode komt aan bod met o.a. een paar zaken die maar niet opschieten en die ze drie jaar geleden ook al in hun voorstelling bespraken.Een  eigen lied over de fietstunnel met de titel: ''ik moet het nog zien de tunnel van Rien' oogstte veel applaus.

De liedjes vullen goed aan. Het mooie gitaarspel van Twan aangevuld met de contrabas van Laurens brengen een mooie sfeer.

Het siert het tweetal dat ze niet de platte humor kiezen. Ze overstijgen het tonproaters niveau ruimschoot en zijn gegroeid naar volwassen cabaret wat elk jaar beter wordt ondanks verbouwingen, kopzorgen en tijdgebrek van het duo

Volgend jaar maar weer een Jaarverslach en dan natuurlijk weer zonder voorprogramma. Misschien twee voorstellingen?

Met dank aan Hans van Uden voor de recensie. 
Klik hier voor meer foto's gemaakt door Marcel van de Steen